Historiespor

Om Historiespor

Historiespor er både gennem historien og historier. Quizzer, oplevelses-, tema- og associationsspor og ruter med udgangspunkt i historien, naturen eller fortællinger, som relaterer sig til bestemte emner, personer, virksomheder eller lokationer.

Quizzer kan fx anvendes som byvandringer eller som guide gennem en udstilling eller park.

Ruterne her på siden er gjort så teknisk simple som muligt, så de er næsten vedligeholdelsesfri. Jeg laver naturligvis gerne indhold, der skal fungere på andre platforme.

 

Til mobilen

Quizzerne bruges håndholdt fra mobiltelefonen (eller tablet) og ligner en app – men det er faktisk en hjemmeside. Det betyder, at det er helt uden betydning, hvilken mobiltelefon, man bruger.

Man finder quizzen via sin browser på mobilen, via en QR-kode eller ved at få tilsendt et link. Når quizzen åbner, ligner den en app, og man bruger mobilens funktioner – fx piletaster og tilbageknap.

 

Altid skræddersyet

Spørgsmålene relaterer sig til det sted, man er – og hvis det f.eks. er i en by, oplyses et startsted, som også er slutpunktet, så man ender tilbage hvor man måske har stillet sin bil.

De er også tilpasset i emne – i Musse Naturpark kan man fx finde svarene på de i parken opstillede tavler, og der er både lette og svære spørgsmål.

Spørgsmålene i Maribo skal supplere mere sædvanlige historiske oplysninger på husene, så de er lidt anderledes – og ikke beregnet på, at man sådan lige kender svaret, så alle kan gætte med på lige vilkår.

På Geomuseet er de svære, for museet er lidt nørdet, og så skal quizzen passe til det.

Alle quizzer får det særlige præg, som passer til netop det sted, de skal bruges.
Når man svarer på et spørgsmål, får man mere at vide – uanset om man har svaret rigtigt eller forkert.

 

Testet og tilpasset

En tur rundt i en by tager en times tid uden svinkeærinder – men man bestemmer selv tempoet – og om man måske vil sidde ned eller have en is undervejs. Det giver en tur på ca. 1-1,5 km, og det er hvad de fleste kan holde til både i ben og tålmodighed.

 

Kun efter kildemateriale

Spørgsmålene er fundet i litteraturen og er valgt dels for deres underholdningsværdi – og dels for at give en bred baggrund for at beskrive steder, begivenheder og mennesker gennem tiden. Ofte gennem helt konkrete episoder, som kan forstås af nutidens gæster.

Det er en tur gennem historien på en lidt anderledes måde – en dannelsesrejse for både børn og voksne, som gør dem klogere på den sjove måde.

 

Kan bruges hvor som helst

Man kan sagtens bruge quizzerne fra en computer og et helt andet sted, end det de handler om – fx i skolen. De har altid åbent – hele døgnet, hele året rundt. Der er ingen trykudgifter, og vedligeholdelsen – den klarer Historiespor uden beregning.

 

Også til turister

Quizzerne kan oversættes, og de kan få links til andre steder eller mere viden. Indholdet er ’alment’, dvs. det kræver ikke særlige forudsætninger at forstå – heller ikke kendskab til dansk historie.

Den simple tekniske løsning gør, at de er driftssikre og ikke kræver forudsætninger at bruge.

 

Quizzer, spor m.v. er udarbejdet af Freya Anduin, som er cand.comm. i museumsformidling,  certificeret naturparkguide, forfatter og erfaren formidler med undervisningserfaring.

Hent pdf HER.

Kontakt Freya Anduin på   anduin @ historiespor.dk   eller tlf. 42 33 93 00. Læs evt. mere på anduin.dk eller formidlingsfaellesskabet.dk.

Det er også muligt at få skræddersyede mysterier – læs mere HER.

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. Freya Anduin forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.

 

Der er intet cookievarsel, da siden ikke bruger cookies.

© 2024 Historiespor

Theme by Anders Norén

Historiespor
error: Content is protected !!